pierwsze dania 11.11.2022

Wegetariańskie Kharcho

1 godz. 5 min.
6 porcji
Wegetariańskie Kharcho
bbivirys, stock.adobe.com
0

Kharcho to tradycyjna gruzińska zupa wołowa. Niewiele osób wie, że wegetariańska wersja tego dania jest nie tylko łatwiejsza dla organizmu, ale także nie jest gorsza pod względem smaku od klasycznej wersji gotowania.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Umieść wodę na ogniu. Wrzuć do niego pokrojone w kostkę ziemniaki i umyty ryż. Sól i gotuj przez 10-15 minut. Zetrzyj marchewki na grubej tarce.

Podgrzej patelnię olejem roślinnym. Połóż na nim posiekany czosnek i cebulę. Piecz przez 3-5 minut. Dodaj koncentrat pomidorowy, chmiel suneli, paprykę i marchewkę. Dusić przez 5 minut na małym ogniu.

Wlej zawartość patelni do rondla, dodaj liść laurowy i zioła. Gotuj przez kilka minut. Pozostaw zupę na pół godziny.

Julia Cion
przepis dodał (a):
Julia Cion
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy