pierwsze dania 22.01.2022

zupa z indyka i pierogów

55 min
8 porcji
Zupa z indykiem i kluskami
Africa Studio, stock.adobe.com
0

Nie wiesz, co ugotować na lunch? Ugotuj zupę z indykiem i gnocchi. Dorośli i dzieci jedzą taką ucztę z dużym apetytem, a przygotowanie jej jest bardzo proste. Przepis dodaje wiele warzyw, więc zupa jest również przydatna.

Składniki

do zupy:
dla pierogów:

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój indyka na kawałki średniej wielkości, opłucz i gotuj przez 10 minut.

Zmień wodę, dodaj czarne ziarna pieprzu i gotuj przez 30 minut na średnim ogniu.

Posiekaj seler, marchewkę, obrane ziemniaki i paprykę.

Dodaj ziemniaki, seler, marchewkę i paprykę do garnka. Gotuj przez 5 minut.

W osobnej misce połącz mąkę, jajko, sól i zmielony czarny pieprz.

Wlej 150 ml gorącego bulionu z patelni i zagnieść ciasto o średniej gęstości.

Łyżką deserową uformuj małe kulki ciasta i wrzuć do gotującej się zupy. Gotuj wszystko razem przez 7 minut.

Dodaj sól, natkę pietruszki, zielony groszek i po 3 minutach wyłącz.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy