pierwsze dania 28.03.2022

barszcz ukraiński z brukselką

1 godz. 30 min.
4 porcje
Barszcz ukraiński z brukselką
ismishko, stock.adobe.com
0

Pomimo skromnych rozmiarów i niezwykłej goryczki brukselka to wciąż kapusta. I można go bezpiecznie stosować w zupach i innych potrawach. Na przykład proponuję dodać go do klasycznego ukraińskiego barszczu.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Ugotuj wołowinę i odcedź bulion.

Do gotującego się bulionu wyślij gotowane ziemniaki i starte buraki.

Podsmaż cebulę z marchewką do miękkości, dodaj koncentrat pomidorowy, wymieszaj i gotuj pod przykryciem przez 7 minut.

Brukselkę pokrój losowo.

Gdy ziemniaki są w połowie ugotowane, dodaj pieczeń i kapustę.

Gotuj wszystko razem przez kolejne 15 minut, aż będzie gotowe. Kilka minut przed końcem dodaj przyprawy i posiekane zioła.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy