Do takiego przepisu oprócz pomidorów na pewno będziesz potrzebować ostrej papryki. A teraz klasyczna Rosyjska zupa grochowa gra już w zupełnie nowe kolory. Gotowe danie z części przypomina włoskie minestrone.
Składniki
- groszek (kłuty) – 100 g
- filet z kurczaka - 1 rzecz
- papryka - 2 kawałki
- marchew - 2 kawałki
- por - 1 rzecz
- cukinia - 1 rzecz
- pomidory - 2 kawałki
- Chili - 2 kawałki
- czosnek - 4 ząbki
- sos pomidorowy - 4 art.
- seler - 2 stem
- przyprawy i przyprawy - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Wcześniej moczyć groszek przez kilka godzin.
Gotuj kurczaka do miękkości i wyjmij z bulionu.
We wrzącym bulionie ugotuj groszek. Do miękkości zajmie to około godziny.
Drobno posiekaj wszystkie warzywa. Smaż pory, marchew, seler i paprykę przez 5 minut.
Dodaj cukinię, pomidory, posiekane chili i czosnek. Po kilku minutach dodaj sos pomidorowy i jeszcze trochę Duś. W razie potrzeby uzupełnij bulion.
Wyślij pieczeń do gotowego groszku i zwróć kurczaka.
Gotuj wszystko razem przez 10 minut i zdejmij zupę z ognia. Doprawić.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy