Zielony barszcz ukraiński nie ma nic wspólnego z Czerwonym burakiem. Gotuje się go na szczawiu, z ziemniakami i jajkami. Ta odmiana jest mniej powszechna i popularna, ale nadal zdecydowanie zasługuje na uwagę.
Składniki
- wieprzowina - 400 g
- ziemniaki - 2 kawałki
- marchew - 1 rzecz
- cebula - 1 sztuk
- szczaw - 100 g
- jaja przepiórcze - 4 kawałki
- Zieleń - 0.5 pęczek
- przyprawy i przyprawy - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Drobno posiekaj cebulę i marchewkę. Pokrój ziemniaki w kostkę i posiekaj szczaw i zioła.
Gotuj jajka przepiórcze 4 minuty po ugotowaniu i ostudź. Następnie dodaj je do talerzy przed podaniem.
Gotuj wieprzowinę do miękkości na małym ogniu i odcedź bulion. Dodaj do niego ziemniaki.
Smaż cebulę z marchewką przez 3-5 minut i wyślij również do zupy.
Gdy ziemniaki się ugotują, dodaj szczaw i zioła. Doprowadź zielony barszcz do wrzenia, dopraw i zdejmij z ognia.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy