pierwsze dania 28.03.2022

zielony barszcz ukraiński

1 godz. 30 min.
4 porcje
Zielony barszcz ukraiński
nikolaydonetsk, stock.adobe.com
0

Zielony barszcz ukraiński nie ma nic wspólnego z Czerwonym burakiem. Gotuje się go na szczawiu, z ziemniakami i jajkami. Ta odmiana jest mniej powszechna i popularna, ale nadal zdecydowanie zasługuje na uwagę.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Drobno posiekaj cebulę i marchewkę. Pokrój ziemniaki w kostkę i posiekaj szczaw i zioła.

Gotuj jajka przepiórcze 4 minuty po ugotowaniu i ostudź. Następnie dodaj je do talerzy przed podaniem.

Gotuj wieprzowinę do miękkości na małym ogniu i odcedź bulion. Dodaj do niego ziemniaki.

Smaż cebulę z marchewką przez 3-5 minut i wyślij również do zupy.

Gdy ziemniaki się ugotują, dodaj szczaw i zioła. Doprowadź zielony barszcz do wrzenia, dopraw i zdejmij z ognia.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy