pierwsze dania 09.11.2022

solanka z żeberkami wieprzowymi

2 godz. 0 min.
8 porcji
Solanka z żeberkami wieprzowymi
Elenglush, stock.adobe.com
0

Zasadą gotowania solanki jest zebranie wszystkiego, co najlepsze w jednym garnku. Nic dziwnego, że gotuje się go z dowolnymi produktami mięsnymi. W tym z żeberkami wieprzowymi. I właśnie takim przepisem chcę się z Wami tym razem podzielić.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zalej żeberka wodą, zagotuj i gotuj przez około 50 minut.

Drobno posiekaj cebulę i smaż na złoty kolor.

Dodaj posiekane wędzone mięso do cebuli i smaż przez kolejne 5 minut.

Wyciśnij kiszoną kapustę, pokrój i wyślij tam. Piecz przez kolejne 7 minut. W razie potrzeby dodaj pomidora.

Włóż pokrojone ziemniaki do gotowego bulionu. Po 15 minutach-smażone i pokrojone w kostkę ogórki.

Gotuj wszystko razem przez 10-12 minut, a następnie dodaj oliwki i przyprawy pokrojone w pierścienie.

Po kolejnych 5 minutach zdejmij mieszankę z ognia.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy