Zasadą gotowania solanki jest zebranie wszystkiego, co najlepsze w jednym garnku. Nic dziwnego, że gotuje się go z dowolnymi produktami mięsnymi. W tym z żeberkami wieprzowymi. I właśnie takim przepisem chcę się z Wami tym razem podzielić.
Składniki
- żeberka wieprzowe - 450 g
- wędzone - 1 kg
- ogórki kiszone - 8 sztuk
- ziemniaki - 2 kawałki
- cebula - 1 rzecz
- kapusta kiszona - 150 g
- oliwki - 100 g
- przyprawy i przyprawy - 1 CZ. l.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zalej żeberka wodą, zagotuj i gotuj przez około 50 minut.
Drobno posiekaj cebulę i smaż na złoty kolor.
Dodaj posiekane wędzone mięso do cebuli i smaż przez kolejne 5 minut.
Wyciśnij kiszoną kapustę, pokrój i wyślij tam. Piecz przez kolejne 7 minut. W razie potrzeby dodaj pomidora.
Włóż pokrojone ziemniaki do gotowego bulionu. Po 15 minutach-smażone i pokrojone w kostkę ogórki.
Gotuj wszystko razem przez 10-12 minut, a następnie dodaj oliwki i przyprawy pokrojone w pierścienie.
Po kolejnych 5 minutach zdejmij mieszankę z ognia.