dania główne 10.06.2022

zapiekanka z twarogu z mlekiem i miodem

1 godz. 0 min.
4 porcje
Zapiekanka z twarogu z mlekiem i miodem
Valentinamaslova, stock.adobe.com
0

Jeśli lubisz najbardziej delikatną i przewiewną zapiekankę z twarogu – są dwa sposoby. Pierwszym i dobrze znanym jest dodanie ubitych białek. Drugim jest przygotowanie zapiekanki na bazie mleka. Mówię Ci, jak najlepiej to zrobić!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Oddziel białka od żółtek i ubij białka na jędrne szczyty.

Ubij żółtka miodem i startym twarogiem, aż będą gładkie.

Napełnij semolinę mlekiem i pozostaw na 15 minut.

Delikatnie wymieszaj wszystkie składniki, włóż masę do formy i gotuj zapiekankę w piekarniku przez 35 minut w 180 stopniach.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy