Nazywam takie bułki mozaiką, ponieważ nadzienie w środku naprawdę przypomina mozaikę. Sekret polega na tym, że nie chodzi tam o mięso, ale o mięso mielone, do którego należy dodać wszystkie warzywa z przyprawami. Ale zewnętrzna skorupa to zwykły cały kawałek wieprzowiny.
Składniki
- wieprzowina - 1 kg
- mięso mielone - 500 g
- marchew - 1 rzecz
- papryka - 1 rzecz
- Chili - 1 rzecz
- cebula - 0.5 kawałki
- przyprawy i przyprawy - 2 łyżeczka
- rozmaryn - 1 gałązka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Drobno posiekaj wszystkie warzywa i rozmaryn, wymieszaj z mielonym mięsem i dopraw.
Rozpakuj wieprzowinę, ułóż nadzienie grubą warstwą i zawiń bułkę.
Zawiąż rolkę sznurkiem do gotowania i piecz w piekarniku w temperaturze 170 stopni przez około 2.5 godziny.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy