dania główne 22.01.2022

klopsiki z kapustą pod serem w piekarniku

1 godz. 30 min.
4 porcje
Klopsiki z kapustą pod serem w piekarniku
vaaseenaa, stock.adobe.com
0

Uwielbiam gotować klopsiki w piekarniku, ponieważ nie trzeba monitorować patelni i ciągle coś mieszać. Możesz po prostu przygotować wszystkie składniki, ustawić żądaną temperaturę i robić swoje. Złap oryginalny przepis z kapustą!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Posiekaj kapustę tak drobno, jak to możliwe i dusić 100-150 ml wody na patelni pod pokrywką, aż będzie miękka. W tym czasie ciecz całkowicie odparuje.

Dodaj olej i zrumień kapustę na średnim ogniu, a następnie pozwól jej ostygnąć.

Wymieszaj kapustę z mięsem mielonym, dodaj przyprawy do smaku i uformuj okrągłe klopsiki. Umieść je w naczyniu do pieczenia.

Wymieszaj koncentrat pomidorowy, zmiażdżony czosnek i przyprawy z około 300-400 ml wody i wlej klopsiki.

Wyślij je do piekarnika na 30 minut w 180 stopniach pod folią.

Zdejmij folię, przykryj klopsiki startym serem i włóż do piekarnika na kolejne 10 minut. Przed podaniem udekoruj ziołami.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy