kawior grzybowy na zimę

1 godz. 5 min.
8 puszek
Kawior grzybowy z grzybów na zimę
Lawkeeper, stock.adobe.com
0

Kawior z grzybów miodowych to przysmak na świątecznym stole! Przygotuj kawior ze świeżych grzybów leśnych i ciesz się pikantnym smakiem przekąski na nowy rok i Boże Narodzenie. Podawaj na stole w tartletach lub na kanapkach lub możesz użyć jako nadzienia do wypieków.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Posortuj grzyby miodowe, oczyść z piasku, spłucz pod bieżącą wodą. Gotuj grzyby w osolonej wodzie przez 20-25 minut, a następnie ponownie spłucz i wrzuć do durszlaka.

Przełóż grzyby przez maszynę do mięsa.

Obierz cebulę, pokrój losowo, a także przepuść przez maszynę do mięsa.

Połącz masę grzybową z posiekaną cebulą, solą do smaku i smaż na rozgrzanym oleju roślinnym przez 30 minut na małym ogniu. Podczas smażenia okresowo dodawaj olej i nie zapomnij wymieszać.

5-10 minut przed gotowaniem dodaj liść laurowy, goździki i oba rodzaje pieprzu do kawioru.

Gorący kawior zapakuj do wcześniej przygotowanych małych sterylnych słoików i zwiń. Przechowuj schłodzony przedmiot w chłodnym, ciemnym miejscu.

Katarzyna Parszyna
przepis dodał (a):
Katarzyna Parszyna
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy