Ryż z warzywami to klasyczny dodatek, który nikogo nie zaskoczy. I możesz zrobić z niego pełne danie główne, jeśli dodasz trochę mięsa, drobiu lub, jak u mnie, tuńczyka. I nie bój się, że ostygnie, ponieważ jest pyszny nawet na zimno.
Składniki
- ryż - 100 g
- tuńczyk (w puszkach) – 1 Bank
- brokuły - 150 g
- pomidory koktajlowe - 100 g
- kukurydza - 50 g
- przyprawy i przyprawy - 0.5 łyżeczka
- oliwa z oliwek - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj ryż do miękkości, ale nie gotuj w owsiance.
Rozłóż brokuły na różyczki i gotuj przez 3-5 minut.
Wyślij brokuły na patelnię, a po 2 minutach dodaj kukurydzę.
Po kolejnych 2 minutach dodaj pokrojone w plasterki pomidory koktajlowe i natychmiast posiekanego tuńczyka.
Smaż wszystko razem przez 3-5 minut, mieszając, dopraw i wymieszaj z ryżem.
Po kolejnej minucie zdejmij naczynie z ognia.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy