dania główne 22.01.2022

Ryż z tuńczykiem i warzywami

20 min
2 porcje
Ryż z tuńczykiem i warzywami
grinchh, stock.adobe.com
0

Ryż z warzywami to klasyczny dodatek, który nikogo nie zaskoczy. I możesz zrobić z niego pełne danie główne, jeśli dodasz trochę mięsa, drobiu lub, jak u mnie, tuńczyka. I nie bój się, że ostygnie, ponieważ jest pyszny nawet na zimno.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Gotuj ryż do miękkości, ale nie gotuj w owsiance.

Rozłóż brokuły na różyczki i gotuj przez 3-5 minut.

Wyślij brokuły na patelnię, a po 2 minutach dodaj kukurydzę.

Po kolejnych 2 minutach dodaj pokrojone w plasterki pomidory koktajlowe i natychmiast posiekanego tuńczyka.

Smaż wszystko razem przez 3-5 minut, mieszając, dopraw i wymieszaj z ryżem.

Po kolejnej minucie zdejmij naczynie z ognia.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy