Kocioł afgański bardziej przypomina Szybkowar niż zwykły kocioł żeliwny. Najważniejsze jest to, że ciasno skręcona pokrywa wytwarza wewnątrz wysokie ciśnienie, które pomaga utrzymać równomierną temperaturę. Żeberka wieprzowe z ziemniakami są niezwykle delikatne.
Składniki
- żeberka wieprzowe - 600 g
- ziemniaki - 700 g
- Olej roślinny - 100 ml
- przyprawy i przyprawy - 1 art.
- woda - 0.5 szklanki
- Zieleń - 0.5 pęczek
Przepis na gotowanie krok po kroku
Rozgrzej olej w kotle i smaż pokrojone żeberka przez około 15 minut, mieszając.
Dodaj pokrojone w kliny ziemniaki, przyprawy i posiekane zioła.
Wlej trochę wody, szczelnie zamknij afgański kocioł i gotuj wszystko przez około 40 minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy