dania główne
25.11.2022
proste żeberka wieprzowe z ziemniakami w powolnej kuchence
1 godz. 30 min.
4 porcje
Łatwym i niedrogim sposobem na łatwe gotowanie żeberek wieprzowych jest pieczenie ich w powolnej kuchence. A jednocześnie dodaj trochę ziemniaków, aby nie musieć gotować przystawki osobno. Jest nasycony sokami mięsnymi i będzie jeszcze smaczniejszy.
Składniki
- żeberka wieprzowe - 800 g
- ziemniaki - 1 kg
- cebula - 1 rzecz
- woda - 350 ml
- Olej roślinny - 50 ml
- przyprawy i przyprawy - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Opłucz żeberka, pokrój na kawałki i wymieszaj z przyprawami.
Rozgrzej powolną kuchenkę olejem i ustaw tryb "smażenia"na 15 minut.
Gotuj żeberka przez 5 minut z każdej strony, następnie dodaj pióra cebuli i smaż przez kolejne 5 minut.
Ułóż pokrojone ziemniaki, dopraw naczynie i wlej wodę.
Gotuj przez całą godzinę w trybie "Duszenia".
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy