pasztet z boczniaków na zimę

1 godz. 0 min.
4 porcje
Pasztet z boczniaków na zimę
mariontxa, stock.adobe.com
0

Pasztet grzybowy to osobna uczta. Jest dobry jako pasta do smarowania, nadzienie do tartaletek lub pasztecików lub po prostu jako samodzielna przekąska. I możesz go ugotować z dowolnego rodzaju grzybów, na przykład z boczniaków. Opowiadam!

Składniki

  • boczniaki - 1 kg
  • cebula - 1 rzecz
  • marchew - 1 rzecz
  • Olej roślinny - 75 ml
  • sól - 1 art.
  • przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
  • ocet - 2 art.

Przepis na gotowanie krok po kroku

Posiekaj cebulę i marchewkę i smaż do miękkości na oleju.

Dodaj pokrojone boczniaki i kontynuuj smażenie, aż grzyby się ugotują.

Przełóż wszystko przez maszynkę do mięsa i dodaj przyprawy i sól do pasztetu.

Dusić przez kolejne 15-20 minut, wlać ocet, wymieszać i zwinąć w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy