
Bardzo ciekawym i niezwykłym sposobem przygotowania Dorado jest upieczenie go w całości z egzotycznymi owocami. Na przykład taki oryginalny przepis z ananasem, mango i kiwi. Oczywiście jest to opcja tylko dla tych, którzy nie boją się eksperymentów. Ale wynik jest tak dobry, że radziłbym wszystkim przynajmniej raz spróbować tego dania!
Składniki
- Dorado - 1 rzecz
- ananas - 4 pierścienie
- Kiwi - 1 rzecz
- Mango - 1 rzecz
- sól morska - 1 szczypta
- oliwa z oliwek - 1 art.
- suszone chili - 2 szczypta
Przepis na gotowanie krok po kroku
Przetrzyj oczyszczone Dorado solą, olejem i chili.
Pokrój wszystkie owoce w plastry i włóż do formy.
Połóż na nich Dorado i skrop więcej oliwy z oliwek.
Piecz naczynie w piekarniku w temperaturze 190 stopni, najpierw przez 20 minut pod folią, a następnie przez kolejne 10 bez.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy