dania główne 26.01.2022

Dorado z owocami w piekarniku

35 min
2 porcje
Dorado z owocami w piekarniku
nikolaydonetsk, stock.adobe.com
0

Bardzo ciekawym i niezwykłym sposobem przygotowania Dorado jest upieczenie go w całości z egzotycznymi owocami. Na przykład taki oryginalny przepis z ananasem, mango i kiwi. Oczywiście jest to opcja tylko dla tych, którzy nie boją się eksperymentów. Ale wynik jest tak dobry, że radziłbym wszystkim przynajmniej raz spróbować tego dania!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Przetrzyj oczyszczone Dorado solą, olejem i chili.

Pokrój wszystkie owoce w plastry i włóż do formy.

Połóż na nich Dorado i skrop więcej oliwy z oliwek.

Piecz naczynie w piekarniku w temperaturze 190 stopni, najpierw przez 20 minut pod folią, a następnie przez kolejne 10 bez.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy