dania główne 27.01.2022

pieczony pstrąg z papryką i chili

40 min
2 porcje
Pieczony pstrąg z papryką i chili
izikmd, stock.adobe.com
0

Nawet prosty i banalny pstrąg w przyprawach można upiec bardziej oryginalnie. Na przykład dodaj trochę papryki i chili. A teraz ryba nabiera zupełnie innego pikantnego smaku. A jeśli dodasz wędzoną paprykę, smak pozostanie w całej kuchni, zanim jeszcze wyślesz danie do piekarnika. Ale w tym przypadku nie przesadzaj z ilością przypraw.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Oczyść rybę i wykonaj równoległe cięcia po bokach. Posolić.

Włóż do środka plasterki cytryny i posiekane chili.

Posyp pstrąga papryką, zawiń w folię i piecz w piekarniku przez 30-35 minut w temperaturze 180 stopni.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy