
Wieczorem po pracy wcale nie chcesz długo gotować obiadu. W takich przypadkach pomagają proste i szybkie przepisy. Jednym z nich podzielę się dzisiaj z wami. Skrzydła są smaczne i soczyste. Podawaj je z dodatkiem, sałatką lub kawałkami warzyw.
Składniki
- skrzydełka z kurczaka - 800 g
- cebula - 3 kawałki
- majonez - 100 ml
- mielony czarny pieprz - do smaku
- mielona kolendra - do smaku
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Opłucz skrzydełka kurczaka i dokładnie osusz.
Obierz cebulę i pokrój w półpierścienie.
Połącz skrzydełka, cebulę, przyprawy, sól i majonez.
Przykryj folią spożywczą i pozostaw do marynowania na 1 godzinę.
Wyłóż blachę do pieczenia pergaminem, ułóż skrzydełka i piecz przez 35 minut w piekarniku o temperaturze 190 stopni.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy