kotlety z indyka z majonezem, pomidorami i serem w piekarniku
Gotowanie pysznych kotletów wcale nie jest trudne. Przekonaj się sam, wypróbowując ten wspaniały przepis. Danie jest gotowane w piekarniku, więc nie zajmuje dużo czasu i wysiłku. Aby mięso stało się bardziej miękkie, marynuję je przez pół godziny w musztardzie.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Opłucz indyka, dokładnie osusz i pokrój w talerze o grubości 1,5 centymetra.
Dobrze ubij każdy kawałek młotkiem po obu stronach, solą i pieprzem.
Połóż kotlety na talerzu i posmaruj musztardą. Pozostaw na pół godziny w temperaturze pokojowej.
Wymieszaj majonez z posiekanym czosnkiem.
Zetrzyj twardy ser. Pokrój pomidory w plasterki.
Wyłóż blachę do pieczenia folią, ułóż kotlety i posmaruj majonezem.
Ułóż plastry pomidorów i posyp serem.
Przykryj podwójną warstwą folii i piecz przez 25 minut w piekarniku nagrzanym do 190 stopni.
Zdejmij folię i zrumień kotlety przez kolejne 5 minut.