dania główne 31.01.2022

kotlety z indyka z majonezem, pomidorami i serem w piekarniku

50 min
5 porcji
Kotlety z indyka z majonezem, pomidorami i serem w piekarniku
elena_hramowa, stock.adobe.com
0

Gotowanie pysznych kotletów wcale nie jest trudne. Przekonaj się sam, wypróbowując ten wspaniały przepis. Danie jest gotowane w piekarniku, więc nie zajmuje dużo czasu i wysiłku. Aby mięso stało się bardziej miękkie, marynuję je przez pół godziny w musztardzie.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz indyka, dokładnie osusz i pokrój w talerze o grubości 1,5 centymetra.

Dobrze ubij każdy kawałek młotkiem po obu stronach, solą i pieprzem.

Połóż kotlety na talerzu i posmaruj musztardą. Pozostaw na pół godziny w temperaturze pokojowej.

Wymieszaj majonez z posiekanym czosnkiem.

Zetrzyj twardy ser. Pokrój pomidory w plasterki.

Wyłóż blachę do pieczenia folią, ułóż kotlety i posmaruj majonezem.

Ułóż plastry pomidorów i posyp serem.

Przykryj podwójną warstwą folii i piecz przez 25 minut w piekarniku nagrzanym do 190 stopni.

Zdejmij folię i zrumień kotlety przez kolejne 5 minut.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy