dania główne 28.10.2022

kasza manna na mleku i wodzie

30 min
4 porcje
Kasza manna na mleku i wodzie
Alex Milan, stock.adobe.com
0

Ta najbardziej idealna kasza manna - tak jak w dzieciństwie! Gotowanie go w mleku jest znacznie łatwiejsze niż się wydaje na pierwszy rzut oka. Tylko trochę uwagi na proces - i bez grudek! Mleko nadaje się do dowolnej zawartości tłuszczu.

Składniki

  • mleko - 350 ml
  • woda - 150 ml
  • Manka - 3 art.
  • cukier - 1 art.
  • sól - 1 szczypta

Przepis na gotowanie krok po kroku

Wymieszaj wodę z mlekiem, wlej semolinę i pozostaw na 15 minut, aż puchnie.

Wymieszaj, dodaj sól i cukier i zagotuj owsiankę na małym ogniu.

Gotuj semolinę przez kolejne 3-4 minuty, ciągle mieszając.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy