dania główne 25.01.2022

dorsz z cytryną w piekarniku

35 min
4 porcje
Dorsz z cytryną w piekarniku
Pawel, stock.adobe.com
0

Ryby są często pieczone z cytryną i od dawna nie jest to nowość. Co więcej, możesz go używać na różne sposoby-w postaci skórki, soku lub po prostu położyć kilka kawałków na wierzchu. Proponuję kolejną piękną opcję, która najlepiej sprawdza się w przypadku dorsza i innych białych ryb. Zapach jest wart całego domu!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój cytryny w plasterki i ułóż w formie na pergaminie.

Skrop oliwą z oliwek i ułóż liście laurowe na wierzchu.

Połóż na nich kawałki dorsza i posyp przyprawami i ziołami.

Piecz rybę w piekarniku o temperaturze 180 stopni przez 20 minut pod folią i około 10 bez niej.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy