Taka "Zebra" jest przygotowywana z dynią, ale możesz wziąć marchewkę. Najważniejsze jest, aby uzyskać pożądaną teksturę masy twarogowej i jednocześnie uzyskać jasny kolor. Aby szybciej się upiekł, nie bądź zbyt gruby. A resztę opowiem dalej w przepisie!
Składniki
- Dynia - 300 g
- twaróg - 300 g
- jaja kurze - 4 kawałki
- cukier - 100 g
- mąka - 4 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Upiec dynię, aż będzie gotowa, zmiksować i ostudzić.
Połącz dynię, dwa jajka, połowę cukru i połowę mąki.
Przetrzyj twaróg przez sito i wymieszaj z pozostałymi składnikami.
Losowo wlej obie masy z wzorami do formy i piecz w piekarniku przez 40 minut w 190 stopniach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy