dania główne 22.01.2022

shurpa w doniczkach

2 godz. 30 min.
4 porcje
Shurpa w doniczkach
Eduard Zhukov, stock.adobe.com
0

Tradycyjna shurpa jest zrobiona z jagnięciny, więc proponuję to zrobić. W piekarniku okazuje się szczególnie bogaty i pachnący. Istnieją dziesiątki regionalnych przepisów i chcę podzielić się z Wami moim ulubionym.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Napełnij jagnięcinę 2 litrami zimnej wody i zagotuj. Dodaj jedną całą marchewkę i cebulę i gotuj bulion przez 1,5 godziny, usuwając pianę.

Wyjmij jagnięcinę z bulionu i posiekaj. Osobno pokrój wszystkie inne warzywa.

Ułóż składniki w garnkach, dodaj przyprawy, liście laurowe i masło.

Wlać bulion i wysłać na godzinę do piekarnika w temperaturze 170 stopni.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy