Radzę używać schłodzonych owoców morza. Zawsze okazują się bardziej soczyste i smaczne niż mrożone. Krewetki na grillu gotują się bardzo szybko. Zajmij się nimi w czasie, gdy reszta potraw będzie już na stole.
Składniki
- krewetki (schłodzone) – 1 kg
- Olej roślinny - 3 art.
- sok z cytryny - 2 art.
- sos sojowy - 2 art.
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól (bez zjeżdżalni) – 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Umieść krewetki w durszlaku, spłucz zimną wodą i przenieś do miski.
Dodaj sos sojowy, olej, sól i mielony pieprz. Wymieszaj, przykryj folią spożywczą i odłóż na bok na 10 minut.
Umieść krewetki na wysmarowanym ruszcie i gotuj na grillu przez 5-7 minut, często obracając.
Połóż krewetki na talerzu i skrop sokiem z cytryny.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy