Ryby świetnie komponują się z papryką nie tylko pod względem smaku, ale także czasu gotowania, ponieważ pieczą się prawie w tym samym czasie. Proponuję wypróbować tak wspaniały przepis na pstrąga. Radzę wziąć mniejszy pieprz i różne kolory - dla piękna prezentacji gotowego dania.
Składniki
- pstrąg - 1 rzecz
- papryka - 2-3 kawałki
- Chili - 1-2 kawałki
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- sos sojowy - 1 art.
- oliwa z oliwek - 1 art.
- sok z cytryny - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Oczyść pstrąga, opłucz i skrop sokiem z cytryny.
Natrzyj rybę przyprawami, olejem i sosem sojowym do smaku.
Posiekaj chili i posiekaj paprykę losowo. Włóż do formy.
Ułóż pstrąga na wierzchu i piecz naczynie w piekarniku przez 30-35 minut w temperaturze 180 stopni.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy