dania główne 02.02.2022

przyprawiona Rolada wieprzowa

3 godz. 20 min.
4 porcje
Rolada wieprzowa z przyprawami
Julia Sedaeva, stock.adobe.com
0

To prosty domowy przepis, w którym nie ma nic zbędnego. Taka Rolada wieprzowa spodoba się miłośnikom czystych smaków, bez dodatków warzywnych i owocowych. Najważniejsze jest to, że mięso ma czas na nasycenie wszystkich aromatów i smaków!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Rozłóż wieprzowinę cienką warstwą, ubij trochę i zetrzyj wszystkie przyprawy z obu stron.

Posmaruj mięso olejem i musztardą, rozłóż talerze czosnku i zwiń ciasną bułkę. Zawiń go w folię.

Pozostaw bułkę w lodówce na kilka godzin, a następnie gotuj przez 1.5 godziny na małym ogniu.

Wyślij bułkę do piekarnika na kolejną godzinę w temperaturze 170 stopni.

Rozpakuj folię, skrop bułkę masłem i posyp bułką tartą. Wyślij z powrotem do piekarnika na kolejne 20-30 minut w temperaturze 200 stopni.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy