
Od czasu do czasu organizuj małe uroczystości, tak po prostu, bez powodu. Pięknie przykryj stół, połóż kwiaty i przygotuj coś nowego. Na przykład możesz wypróbować ten przepis. Nie jest skomplikowany i zawsze okazuje się pyszny.
Składniki
- marynowane grzyby - 200 g
- ser (solidny) – 150 g
- jaja przepiórcze (gotowane) – 7 sztuk
- suszone śliwki (bez pestek) – 6 sztuk
- cebula (duży) – 1 sztuk
- majonez - 50 ml
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój marynowane grzyby i obraną cebulę.
Zetrzyj twardy ser i obrane jajka.
Suszone śliwki opłucz wrzącą wodą i połóż do wyschnięcia na ręczniku papierowym.
Pokrój śliwki na małe kawałki.
Ułóż grzyby, cebulę i jajka warstwami. Sól, pieprz i posmaruj majonezem.
Następnie ułóż warstwę suszonych śliwek, a następnie sera.
Gotową sałatkę można ozdobić orzechami włoskimi, suszonymi śliwkami lub kwiatami z gotowanych jajek.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy