
Nie spiesz się, aby wyrzucić buraki. To nie tylko pyszny składnik potraw, ale także cenne źródło witamin. Zrób z niego pyszną sałatkę. Staraj się nie prześwietlać wątroby na patelni, bo stanie się sztywna.
Składniki
- wątróbka drobiowa - 400 g
- buraki - 300 g
- musztarda Dijon - 1 art.
- Olej roślinny - 3 art.
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Opłucz wątróbkę drobiową i obierz z folii.
Rozgrzej olej na patelni i smaż wątrobę do miękkości. Sól i pieprz przed wyłączeniem.
Schłodzić wątrobę i pokroić na małe kawałki.
Rozerwij wierzchołki buraków na kawałki lub pozostaw je w całości, jeśli nie są duże.
Połącz szczyty buraków, wątróbkę drobiową, sól i mielony pieprz.
Dodaj musztardę Dijon i wymieszaj.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy