sałatki 22.01.2022

Sałatka z wątróbki drobiowej i buraków

25 min
4 porcje
Sałatka z wątróbki drobiowej i blatów buraczanych
timolina, stock.adobe.com
0

Nie spiesz się, aby wyrzucić buraki. To nie tylko pyszny składnik potraw, ale także cenne źródło witamin. Zrób z niego pyszną sałatkę. Staraj się nie prześwietlać wątroby na patelni, bo stanie się sztywna.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz wątróbkę drobiową i obierz z folii.

Rozgrzej olej na patelni i smaż wątrobę do miękkości. Sól i pieprz przed wyłączeniem.

Schłodzić wątrobę i pokroić na małe kawałki.

Rozerwij wierzchołki buraków na kawałki lub pozostaw je w całości, jeśli nie są duże.

Połącz szczyty buraków, wątróbkę drobiową, sól i mielony pieprz.

Dodaj musztardę Dijon i wymieszaj.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy