sałatki 22.01.2022

Sałatka z funchozy, omletu, boczku i ogórków

20 min
4 porcje
Sałatka z funchozy, omletu, boczku i ogórków
sakura, stock.adobe.com
0

Wprowadź trochę różnorodności do swojej diety! Przygotuj oryginalną sałatkę w stylu tajskim. Nie zajmie ci to dużo czasu i na pewno okaże się pyszne. Ostrzejszą wersję potrawy można przygotować, dodając odrobinę pasty kochudian.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Rozbij jajka do miski, soli i pieprzu.

Dodaj ciepłe mleko i lekko wstrząśnij widelcem.

Roztop masło na patelni i wlej masę jajeczną. Przykryj i gotuj przez 5-7 minut.

Pokrój boczek, ogórki i schłodzony omlet w cienkie paski.

Wszystko wymieszaj, dodaj ocet ryżowy, olej sezamowy i sól. Wymieszaj i wstaw do lodówki na pół godziny.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy