
Wprowadź trochę różnorodności do swojej diety! Przygotuj oryginalną sałatkę w stylu tajskim. Nie zajmie ci to dużo czasu i na pewno okaże się pyszne. Ostrzejszą wersję potrawy można przygotować, dodając odrobinę pasty kochudian.
Składniki
- Funchoza - 250 g
- ogórki - 100 g
- boczek - 100 g
- jaja kurze - 2 kawałki
- mleko (ciepły) – 2 art.
- olej sezamowy - 1 art.
- masło - 20 g
- ocet ryżowy - 2 art.
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - do smaku
- woda (wrząca woda) – 2 L
Przepis na gotowanie krok po kroku
Rozbij jajka do miski, soli i pieprzu.
Dodaj ciepłe mleko i lekko wstrząśnij widelcem.
Roztop masło na patelni i wlej masę jajeczną. Przykryj i gotuj przez 5-7 minut.
Pokrój boczek, ogórki i schłodzony omlet w cienkie paski.
Wszystko wymieszaj, dodaj ocet ryżowy, olej sezamowy i sól. Wymieszaj i wstaw do lodówki na pół godziny.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy