Do robienia domowych chaczapuri polecam mieloną wołowinę lub mieszankę. Pikantna pikantność nadzienia nadaje chili. A co jeszcze dodać do smaku i soczystości, opiszę szczegółowo w przepisie.
Składniki
- ciasto francuskie - 500 g
- mięso mielone - 300 g
- papryka - 1 rzecz
- Chili - 2 kawałki
- czosnek - 2 ząbki
- kolendra - 5 gałązki
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Drobno posiekaj paprykę, chili, kolendrę i czosnek, wymieszaj z mielonym mięsem, dopraw i krótko ubij.
Rozwałkuj ciasto francuskie i pokrój w kwadraty.
Umieść nadzienie na środku każdego z nich i ściśnij rogi na górze.
Piecz chaczapuri przez 30-35 minut w piekarniku o temperaturze 180 stopni.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy