pieczenie 21.07.2022

chaczapuri z mielonym mięsem i chili

45 min
4 porcje
Chaczapuri z mielonym mięsem i chili
Andrey Starostin, stock.adobe.com
0

Do robienia domowych chaczapuri polecam mieloną wołowinę lub mieszankę. Pikantna pikantność nadzienia nadaje chili. A co jeszcze dodać do smaku i soczystości, opiszę szczegółowo w przepisie.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Drobno posiekaj paprykę, chili, kolendrę i czosnek, wymieszaj z mielonym mięsem, dopraw i krótko ubij.

Rozwałkuj ciasto francuskie i pokrój w kwadraty.

Umieść nadzienie na środku każdego z nich i ściśnij rogi na górze.

Piecz chaczapuri przez 30-35 minut w piekarniku o temperaturze 180 stopni.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy