przekąski 22.01.2022

marynowane zielone pomidory przez noc

30 min
2 porcje
Marynowane zielone pomidory przez noc
teleginatania, stock.adobe.com
0

Rezygnacja z takich uroczych zielonych pomidorów jest po prostu niemożliwa, nawet jeśli nie lubisz marynowanych warzyw. Na każdym stole będą wyglądać jasno i niecodziennie. Zwłaszcza jeśli dodasz trochę ziół i czerwonej ostrej papryki.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój małe zielone pomidory na połówki, a duże pomidory na kawałki według własnego uznania.

Drobno posiekaj czosnek i ostrą paprykę.

Ułóż pomidory w pojemniku lub słoikach do marynowania warstwami, naprzemiennie z papryką i czosnkiem. Posyp ziołami i ziarnami pieprzu.

Zagotuj szklankę wody z solą i cukrem, wlej ocet i wyjmij marynatę z pieca.

Napełnij pomidory i pozostaw do ostygnięcia pod szczelną pokrywką. Niech parzą co najmniej dzień w lodówce.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy