Głównym sekretem tych kanapek jest sos na bazie oliwy z oliwek. W przepisie opowiem osobno o tym, jak go ugotować. Jest to bardzo łatwe i szybkie, ale doskonale podkreśla smak awokado i pomidorów.
Składniki
- chleb - 4 plasterki
- awokado - 1 rzecz
- pomidory - 1 rzecz
- oliwa z oliwek - 2 art.
- musztarda Dijon - 1 łyżeczka
- sok z cytryny - 0.5 łyżeczka
- sól morska - 1 szczypta
- mielony czarny pieprz - 1 szczypta
- włoskie zioła - 0.5 łyżeczka
- czosnek - 1 ząbek
- suszone chili - 1 szczypta
Przepis na gotowanie krok po kroku
Wymieszaj oliwę z oliwek, sok z cytryny, musztardę, zmiażdżony czosnek i przyprawy.
Wysusz kromki chleba na patelni i połóż na nich plasterki awokado i pomidora.
Skrop kanapki dressingiem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy