Aby bułka z kurczakiem, papryką i kukurydzą się nie rozpadła, należy ją bardzo mocno zwinąć i pozostawić na chwilę. A jeśli uda ci się znaleźć chleb pita z mąki kukurydzianej – otrzymasz przekąskę z prawdziwymi Meksykańskimi nutami.
Składniki
- Pita - 1 liść
- kukurydza - 2 art.
- papryka - 1 rzecz
- filet z kurczaka - 120 g
- ogórki - 1 rzecz
- szczypiorek - 2 pióra
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ugotuj kawałek fileta z kurczaka do miękkości i pokrój w paski.
Pokrój paprykę i ogórek w te same paski.
Pokrój chleb pita na prostokąty i ułóż wokół krawędzi całe nadzienie.
Zwinąć ciasne bułki, owinąć folią i pozostawić na pół godziny w lodówce.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy