Krążki cebuli od dawna są klasyczną przekąską piwną na całym świecie. Ktoś nie przenosi ich na ducha, a ktoś uwielbia. Jeśli należysz do drugiej grupy ludzi, ten przepis z pewnością przyda Ci się podczas organizowania przyjaznych spotkań.
Składniki
- cebula - 4 kawałki
- mąka - 300 g
- proszek do pieczenia ciasta - 2 łyżeczka
- jaja kurze - 2 kawałki
- mleko - 300 ml
- bułka tarta - 200 g
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- Olej roślinny - 1 l
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój obraną cebulę w krążki o grubości około 1 cm.
Połącz mąkę, przyprawy i proszek do pieczenia. Zwiń w nim krążki cebuli.
Ubij jajka z mlekiem, dodaj resztę mąki i zagniataj do uzyskania gładkości.
Zanurz pierścienie w cieście i umieść je na ruszcie, aby nadmiar spłynął.
Obtocz krążki w bułce tartej i smaż w rozgrzanym głębokim tłuszczu przez około 2-3 minuty. Połóż na papierowych serwetkach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy