W porównaniu ze sklepowymi produktami mięsnymi domowe bułki są niewspółmiernie smaczniejsze i zdrowsze. Można je również upiec w piekarniku z szeroką gamą nadzień i dodatków. Na przykład mówię o mojej ulubionej bułce mielonej z jajkiem i serem.
Składniki
- mięso mielone - 500 g
- jaja kurze - 4 kawałki
- marchew - 0.5 kawałki
- papryka - 0.5 kawałki
- cebula - 1 rzecz
- ser - 100 g
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ugotuj trzy jajka na twardo i obierz.
Drobno posiekaj lub zetrzyj marchewki, cebulę i paprykę.
Wymieszaj z mielonym mięsem, przyprawami i ostatnim jajkiem.
Połóż mięso mielone równą warstwą na folii.
Posyp startym serem, ułóż jajka na twardo i uformuj rolkę z folii.
Możesz ułożyć rolkę w podłużnym naczyniu do pieczenia.
Gotuj w piekarniku przez około 50 minut w 180 stopniach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy