Apetyczne danie z dużą ilością zieleni wzbogaci organizm w przydatne substancje i zaspokoi głód przez długi czas. Gotowanie jest tak proste, że można powierzyć je nawet dziecku. Radzę przygotować wszystkie niezbędne składniki z wyprzedzeniem.
Składniki
- jaja kurze - 5 sztuk
- mleko - 100 ml
- szpinak - 100 g
- Zieleń (Dowolna) – pół
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - do smaku
- oliwa z oliwek - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Rozerwij szpinak na kawałki rękami, drobno posiekaj warzywa.
Jajka lekko ubij z mlekiem, solą i mielonym pieprzem.
Dodaj szpinak, warzywa i wymieszaj.
Włącz powolną kuchenkę w trybie "pieczenia", posmaruj miskę olejem i podgrzej.
Wlej przygotowaną mieszaninę, zamknij pokrywkę i gotuj przez 20 minut. Po sygnale dźwiękowym nie otwieraj pokrywy przez 10-15 minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy