Ryba w warzywach to już klasyka. Ale duszenie go przez długi czas i nie zawsze jest wygodne, zwłaszcza jeśli nie masz pojemnego żeliwnego kotła. I pachnie jak całe mieszkanie. Proponuję alternatywną opcję: upiecz ją w piekarniku w zamkniętych ceramicznych garnkach!
Składniki
- ryba rzeczna - 500 g
- marchew - 2 kawałki
- cebula - 2 kawałki
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- Pasta pomidorowa - 1 art.
- woda - 200 ml
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój rybę na kawałki, dopraw i włóż do garnków.
Drobno posiekaj cebulę, zetrzyj marchewki i smaż do miękkości.
Dodaj koncentrat pomidorowy i smaż jeszcze przez kilka minut.
Połóż smażenie na rybie, dodaj trochę wody i piecz przez 30-40 minut w 180 stopniach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy