Jeśli chcesz czegoś lekkiego i dietetycznego, wybierz tę zupę warzywną. Jego sekret tkwi w różnorodności i zmienności składników. Możesz użyć dowolnych warzyw w dowolnych kombinacjach. Dzielę się moją ulubioną opcją!
Składniki
- ziemniaki - 2 kawałki
- marchew - 2 kawałki
- seler - 1 rzecz
- fasolka szparagowa - 150 g
- kukurydza - 100 g
- zielony groszek - 100 G
- cebula fioletowa - 1 rzecz
- papryka - 1 rzecz
- pomidory - 1 rzecz
- Mieszanka groszku pieprzowego - 1 szczypta
- bulion warzywny - 2 L
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój wszystkie warzywa losowo.
Zagotuj bulion warzywny lub wodę, wyślij tam ziemniaki i ziarna pieprzu.
Po 5-7 minutach dodaj marchewkę, seler i paprykę.
Po kolejnych 5 minutach dodaj wszystkie pozostałe składniki.
Gotuj zupę, aż warzywa się ugotują i udekoruj ziołami przed podaniem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy