Taki pieczeń z kurczaka ze śliwkami odpowiednio ozdobi Twój świąteczny stół. Radzę upiec go dłużej, a aby mięso z kurczaka nie wyschło – zawiń je w paski boczku.
Składniki
- filet z kurczaka - 500 g
- czosnek - 6 ząbki
- suszone śliwki - 180 g
- przyprawy i przyprawy - 2 łyżeczka
- boczek - 150 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój, ułóż i ubij filet z kurczaka tak, aby była jedna cienka warstwa. Posyp go przyprawami.
Moczyć suszone śliwki w gorącej wodzie przez 5-7 minut. Połóż go na kurczaku wraz z talerzami czosnku.
Owinąć ciasną bułkę i owinąć ją paskami boczku.
Zawiń rolkę w folię i piecz w piekarniku w temperaturze 160 stopni przez około 70 minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy