Nie potrzebujesz specjalnych umiejętności, aby ugotować niesamowite smażone żeberka wieprzowe. Wystarczy dobra patelnia nieprzywierająca i minimalny czas. Świetna opcja na pełny rodzinny obiad lub domową przekąskę do piwa.
Składniki
- żeberka wieprzowe - 600 g
- zioła prowansalskie - 1 łyżeczka
- ocet balsamiczny - 2 art. d.
- czosnek - 6 ząbki
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- oliwa z oliwek - 4 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Połącz oliwę z oliwek, balsam, zmiażdżony czosnek i przyprawy.
Przetrzyj żeberka i pozostaw do marynowania na godzinę.
Smaż je na średnim ogniu, aż będą miękkie, od czasu do czasu obracając. To około 20 minut.
Dodaj ogień i smaż żeberka na złoty kolor.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy