dania główne
31.01.2022
pikantne skrzydełka z kurczaka z keczupem i musztardą w piekarniku
45 min
5 porcji
Skrzydełka z kurczaka gotuję często na święta i tak po prostu. Uwielbiam prostotę dania i ogromną różnorodność opcji. Niedawno przetestowałem nowy przepis-skrzydełka okazały się pikantne i bardzo soczyste. Dzielę się z Tobą moim odkryciem.
Składniki
- skrzydełka z kurczaka - 700 g
- ketchup (ostry) – 3 art.
- musztarda - 1 art.
- Olej roślinny - 1 art.
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Opłucz skrzydełka kurczaka i dokładnie osusz ręcznikami papierowymi.
Wymieszaj skrzydełka z solą, mielonym pieprzem, keczupem, musztardą i olejem.
Dobrze wymieszaj rękami, przykryj folią spożywczą i pozostaw w temperaturze pokojowej na 1 godzinę.
Ułóż skrzydełka w wysmarowanej formie, przykryj folią lub pokrywką i piecz przez 30-35 minut w piekarniku nagrzanym do 190 stopni.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy