Co powiesz na przepyszne kotlety? Proponuję dziś ugotować je z lekkiego indyka. W jajku i bułce tartej są po prostu pyszne. Idealne danie na każdy dzień lub święta!
Składniki
- Indyk (filet) – 500 g
- jaja kurze - 2 kawałki
- bułka tarta - 4 art.
- Olej roślinny (do smażenia) – 4 art.
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Filety z indyka opłucz, osusz i pokrój w poprzek włókien na kawałki o grubości około 1 centymetra.
Uderz mięso młotkiem po obu stronach.
Sól i pieprz powstałe półfabrykaty.
Posyp bułkę tartą na szerokim talerzu.
Jajka ubić widelcem z solą i mielonym pieprzem.
Zanurz indyka w mieszance jajecznej, zwiń bułkę tartą i umieść na rozgrzanej patelni z masłem.
Smaż kotlety na średnim ogniu przez 4-5 minut z każdej strony.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy