Nawet ulubioną zapiekankę z twarogu z mrożonymi jagodami można ugotować na patelni. W tym przepisie powiem Ci, jak to zrobić, aby okazało się piękne, smaczne, wcale nie tłuste i bardzo zdrowe.
Składniki
- twaróg - 300 g
- śmietana - 3 art.
- Manka - 2 art.
- Borówka (Frozen) – 100 g
- jaja kurze - 2 kawałki
- substytut cukru - 2 art.
- soda spożywcza (gaszona) – 1 szczypta
Przepis na gotowanie krok po kroku
Rozmrozić jagody. Ubij jajka z substytutem cukru na pianę.
Dodaj twaróg, śmietanę i wszystko wymieszaj.
Dodaj semolinę i sodę, ponownie wymieszaj. A na koniec delikatnie dodaj jagody.
Przykryj patelnię pergaminem i ułóż masę twarogową.
Gotuj zapiekankę pod przykryciem na minimalnym ogniu przez około pół godziny.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy