Świetną opcją na śniadanie lub popołudniową przekąskę dla całej rodziny jest zapiekanka z twarogu PP. Zgodnie z tym przepisem zawsze okazuje się przewiewny i pachnący, gotuje się szybko, zawiera wszystkie "właściwe" składniki i 100% spodoba się zarówno dzieciom, jak i dorosłym.
Składniki
- twaróg (5%) – 250 g
- jaja kurze - 1 szt.
- mąka ryżowa - 2 art.
- proszek do pieczenia ciasta - 0,5 łyżeczka
- jogurt - 2 art.
- substytut cukru - do smaku
- rodzynki (opcjonalnie) – 50 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
W misce z twarogiem dodaj jedno jajko i jogurt, dobrze wymieszaj.
Dodaj mąkę ryżową, proszek do pieczenia, substytut cukru do smaku.
W razie potrzeby dodaj rodzynki do masy twarogowej. Wszystko dobrze wymieszaj.
Włóż masę twarogową do formy i piecz w temperaturze 180°C przez 25-30 minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy