Tilapia sosem nie kojarzy się z egzotycznymi potrawami. Jest to prosta, niedroga i bardzo powszechna biała ryba. Ale w rzeczywistości nawet można go ugotować w nietypowy sposób. Na przykład z odrobiną kuchni tajskiej-z sosem pomidorowym, Mango, Chili i przyprawami. Opowiem ci o wszystkich niezwykłych zawiłościach procesu w przepisie!
Składniki
- Tilapia - 800 g
- Mango - 1 rzecz
- sos pomidorowy - 4 art.
- bułka tarta - 4 art.
- czosnek - 2 ząbki
- Chili - 2 kawałki
- pietruszka - 4 gałązki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zmiel w blenderze lub bardzo drobno posiekaj Mango, Chili, pietruszkę i czosnek.
Posmaruj filety Tilapia sosem pomidorowym, posyp krakersami i nałóż tę masę na wierzch.
Piecz rybę w piekarniku przez 20-25 minut w temperaturze 180 stopni.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy