dania główne 22.01.2022

ziemniaki w stylu wiejskim pieczone w skórce

40 min
6 porcji
Ziemniaki po wiejsku pieczone w skórce
yuliiaholovchenko, stock.adobe.com
0

Gotowanie ziemniaków w stylu wiejskim w skórce to przyjemność. Nie musisz tracić czasu na czyszczenie, wystarczy dokładnie spłukać i osuszyć ręcznikami papierowymi. O pozostałych cechach gotowania w przepisie!

Składniki

  • ziemniaki - 1 kg
  • Zieleń (Dowolna) – 2 gałązki
  • Olej roślinny - 30 ml
  • majeranek - 1 łyżeczka
  • mielony czarny pieprz - do smaku
  • sól - do smaku

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz ziemniaki pod bieżącą wodą i osusz ręcznikami papierowymi.

Pokrój ziemniaki na małe kliny.

Dodaj posiekane zioła, mielony pieprz, majeranek, sól i olej roślinny.

Dobrze wymieszaj, przykryj folią spożywczą i pozostaw na 10 minut.

Ułóż ziemniaki na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piecz przez 30 minut w piekarniku o temperaturze 180 stopni.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy