Chcesz, aby zwykła zapiekanka z twarogu była jaśniejsza i bardziej oryginalna? Proponuję dwa sposoby na raz! Najpierw udekoruj ją ulubionymi jagodami. Po drugie, piec w pięknym, kręconym kształcie. Jak możesz oprzeć się takiej pokusie?
Składniki
- twaróg - 450 g
- mąka - 5 art.
- cukier - 100 g
- jaja kurze - 2 kawałki
- sól - 1 szczypta
- jagody - 100 g
- proszek do pieczenia ciasta - 0.5 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ubij jajka z cukrem i solą na pianę.
Dodaj starty twaróg, a następnie mąkę z proszkiem do pieczenia.
Delikatnie wymieszaj jagodę z ciastem i włóż do formy.
Piecz przez 45 minut w piekarniku o temperaturze 180 stopni.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy