dania główne 11.08.2022

owsianka ryżowa ze śmietaną i jajkami

1 godz. 0 min.
2 porcje
Owsianka ryżowa ze śmietaną i jajkami
galiyahassan, stock.adobe.com
0

Nie tylko mleko stanowi doskonałą bazę do owsianki ryżowej. Dziś proponuję moją ulubioną wersję ze śmietaną. Subtelna kwaskowatość jeszcze lepiej podkreśla teksturę potrawy, a jednocześnie smak stosowanych dodatków.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Ugotuj ryż do połowy ugotowany.

Wymieszaj ubite jajka ze śmietaną, stopionym masłem i cukrem.

Dodaj ryż i ponownie wymieszaj.

Włóż wszystko do formy lub garnka i gotuj w piekarniku przez 50 minut w 180 stopniach.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy