Jeden z najbardziej niezwykłych dodatków do bułki z indyka! Pamiętaj, aby spróbować przygotować tę opcję, gdy chcesz zaimponować gościom lub po prostu spróbować czegoś nowego. I jaki niesamowity zapach jest wart całego mieszkania!
Składniki
- pierś z indyka - 500 g
- pomarańczowy - 1 rzecz
- kumkwat - 100 g
- szpinak - 80 g
- pietruszka - 0.5 pęczek
- rozmaryn - 2 gałązki
- przyprawy i przyprawy - 2 łyżeczka
- masło - 20 g
- ser - 100 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Drobno posiekaj szpinak i natkę pietruszki i gotuj na wolnym ogniu, aż zmniejszy się objętość na maśle.
Posiekaj kumkwat i pomarańczę, dodaj trochę skórki i wymieszaj z ziołami.
Rozwiń pierś, ubij i natrzyj przyprawami.
Rozłóż nadzienie, zwiń ciasną rolkę i włóż do formy.
Rozłóż pozostałe kawałki pomarańczy i rozmarynu. Piec pod folią przez 30 minut w 180 stopniach.
Zdejmij folię, posyp bułkę startym serem i piecz przez kolejne 15 minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy