Różowy łosoś jest często niezasłużenie niedoceniany, a to także czerwona ryba. Nie bez powodu na zachodzie nazywa się to różowym łososiem. Różowy łosoś można upiec w kawałkach, stekach, filetach, a nawet w całości. Właśnie o tej ostatniej opcji chcę dziś opowiedzieć. Szczególnie uważnie obserwuj czas gotowania.
Składniki
- różowy łosoś - 1 rzecz
- przyprawy i przyprawy (dla ryb) – 2 łyżeczka
- oliwa z oliwek - 2 art.
- rozmaryn - 1 gałązka
- cytryna - 0.5 kawałki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Dokładnie wyczyść różowego łososia i odetnij głowę.
Natrzyj rybę olejem i przyprawami i włóż plasterki cytryny i rozmaryn do brzucha.
Szczelnie owinąć różowego łososia folią i piec w piekarniku przez 30-35 minut w temperaturze 180 stopni.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy