dania główne 28.01.2022

cały karp w piekarniku

40 min
4 porcje
Cały karp w piekarniku
Anna żurawia, stock.adobe.com
0

Wolę zawsze piec cały karp w folii. Oczywiście nie jest to konieczne. Ale nadal ryba z pewnością będzie równomiernie pieczona ze wszystkich stron. Jest to szczególnie ważne, jeśli tusza jest bardzo duża. Samo wydłużenie czasu nie wystarczy, ponieważ możesz wysuszyć delikatne mięso. Ale folia właśnie rozwiązuje ten problem.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Oczyść karpia i włóż do brzucha plasterki cytryny. Dopraw wszystko do smaku.

Połóż rybę na folii i ułóż wokół wiśni i zieleni.

Owinąć folią i piec w piekarniku w temperaturze 190 stopni przez 30-35 minut.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy