Wolę zawsze piec cały karp w folii. Oczywiście nie jest to konieczne. Ale nadal ryba z pewnością będzie równomiernie pieczona ze wszystkich stron. Jest to szczególnie ważne, jeśli tusza jest bardzo duża. Samo wydłużenie czasu nie wystarczy, ponieważ możesz wysuszyć delikatne mięso. Ale folia właśnie rozwiązuje ten problem.
Składniki
- Karp (duży) – 1 rzecz
- cytryna - 0.5 kawałki
- Zieleń - 4 gałązki
- przyprawy i przyprawy - 2 łyżeczka
- pomidory koktajlowe - 6-8 sztuk
Przepis na gotowanie krok po kroku
Oczyść karpia i włóż do brzucha plasterki cytryny. Dopraw wszystko do smaku.
Połóż rybę na folii i ułóż wokół wiśni i zieleni.
Owinąć folią i piec w piekarniku w temperaturze 190 stopni przez 30-35 minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy